ពង ក្រួច សម្បូរ ជីវជាតិ ជាង ស៊ុត មាន់ , ទា
ភ្នំពេញ:សត្វក្រួចត្រូវបានចាត់ទុកជាយិនស៊ិនសត្វ ដូច្នេះហើយគេក៏បានពិសោធន៍បញ្ជាក់រកឃើញថា ពងក្រួចសម្បូរជីវជាតិជាងស៊ុតមាន់, ទា ។
តាមវេជ្ជបណ្ឌិតបុរាណ ពងក្រួចប៉ូវគ្រឿងក្នុង, ប្រើសម្រាប់បំប៉នសុខភាពល្អបំផុត ពិសេសចំពោះករណីមានជំងឺយូរថ្ងៃ, រំលាយអាហារខ្សោយ និងស្ត្រីក្រោយពេលសម្រាលកូនត្រូវទ្រុឌទ្រោមសរីរាង្គ ។ បន្ថែមទៅលើនោះ ពងក្រួចក៏សម្បូរសារជាតិទាំងឡាយដូចជាស្ពាន់, coban, niacin និងពពួកអាស៊ីតអាមីនចាំបាច់ ។ Tyrosine ជាប្រភេទសារជាតិបំប៉នមានលទ្ធភាពធ្វើឱ្យស្បែកស្អាត ។ ដូច្នេះហើយពងក្រួចនៅត្រូវបានប្រើប្រាស់ទាំងក្នុងវិស័យឧស្សាហកម្ម ផលិតគ្រឿងសម្អាង ។ កម្រិត lecithin ខ្ពស់ក្នុងពងក្រួចក៏មានឥទ្ធិពលធ្វើឱ្យថយចុះបរិមាណកូឡេស្តេរ៉ូល ក្នុងឈាម ។ ចំណែកពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រប៊ុលហ្គារីនោះចាត់ទុកថា បរិមាណហ្វូសហ្វ័រក្នុងពងក្រួចនៅមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ជាងថ្នាំ Viagra។ ពងក្រួចក៏ជាប្រភេទអាហារមួយមានលក្ខណៈប្រឆាំងបាក់តេរី ។ ប្រសិនអ្នកត្រូវគ្រុនផ្តាសាយជាប្រចាំនោះ ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រទូន្មានអ្នកគួរទទួលទានពងក្រួចរាល់ពេលព្រឹក ។
ពងក្រួចត្រូវបានប្រើប្រាស់សម្រាប់អ្នកខ្វះឈាម ឈឺក្បាលធ្ងន់ ហឺត រលាកក្រពះ ។ Normalizes ក្នុងពងក្រួចក៏ល្អសម្រាប់សម្ពាធឈាម និងកែប្រែឱ្យប្រសើរប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។ ដូច្នេះអាហារនេះមានប្រយោជន៍បំផុតសម្រាប់កុមារ អ្នកមានសុខភាពខ្សោយ និងស្ត្រីមានគភ៌ ។ មិនដូចជាស៊ុតមាន់, ពងក្រួចមិនបង្កឱ្យអាលែកហ្ស៊ីឡើយ ។ ផ្ទុយមកវិញ ប្រូតេអ៊ីនមួយចំនួនក្នុងពងក្រួច អាចទប់ស្កាត់អាលែកហ្ស៊ី ហេតុនេះហើយគេនៅបានផលិតជាថ្នាំដើម្បីព្យាបាលអាលែកហ្ស៊ី ។
ដកស្រងចេញពី http://www.camnews.org